ΒΡΑΧΥΣ ΧΑΛΙΝΟΣ

Χαλινός είναι μια πτυχή δέρματος στην κάτω επιφάνεια του πέους που ενώνει τη βάλανο (κεφαλή του πέους) με το δέρμα του πέους. Η πτυχή αυτή είναι κανονικά ελαστική και με κανονικό μέγεθος ώστε να μπορεί να ακολουθεί το πέος κατά τη στύση.

Βραχύς χαλινός είναι εκείνη η συνθήκη κατά την οποία η πτυχή αυτή –ο χαλινός δηλαδή– είναι πιο κοντός από το φυσιολογικό –βραχύς χαλινός– και σαν συνέπεια έχει να έλκει τη βάλανο κατά τη στύση και να προκαλεί ενόχληση, δυσφορία, πόνο ή τσούξιμο κατά τη διείσδυση στον κόλπο.

Κατά τη διάρκεια της επαφής μπορεί να προκληθεί πλήρης ή μερική ρήξη του χαλινού με αποτέλεσμα μια αιμορραγία που τις περισσότερες φορές τρομάζει τον ασθενή.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ο ασθενής να βρεθεί στην κατάσταση να αντιμετωπίσει ρήξη χαλινού. Όταν το άτομο διαπιστώσει ότι έχει τέτοιο πρόβλημα απευθύνεται στον ειδικό. Η πιο μοντέρνα μέθοδος, γρήγορη και αναίμακτη, είναι η εκτομή του χαλινού με LASER. Η όλη επέμβαση κρατάει 5 λέπτα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, η οποία μπρεί να γίνει και στο ιατρείο και φυσικά να διορθώσει το πρόβλημα. Ο ασθενής την ίδια στιγμή μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές του.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.