Εγχείρηση προστάτη

Απρίλιος 2, 2021
xeirourgos ourologos andreas mavridis thessaloniki

Προστατεκτομή – Ριζική προστατεκτομή – Αφαίρεση προστάτη

Είναι συχνοί οι προβληματισμοί όταν φτάνει η ώρα του χειρουργείου προστάτη. Οι ασθενείς μετά από την επίσκεψή τους στον ουρολόγο φεύγουν με έντονο προβληματισμό που αφορά στο πια είναι η καλύτερη μέθοδος και πια ενδεχομένως είναι αυτή στην οποία πρέπει να υποβληθούν.

Πρέπει να ξέρουμε πρώτα απ’ όλα αν υπάρχει κακοήθεια στον προστάτη ή πρόκειται για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη .

Αν πρόκειται για κακοήθεια στον προστάτη ( έχει προηγηθεί βιοψία του προστάτη και όλος ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος , PSA Tot , Αξονικές και Σπινθηρογράφημα οστών τότε η καλύτερη μέθοδος είναι η λαπαροσκοπική προστατεκτομή λόγω της καλύτερης και ταχύτερης μετεγχειρητικής πορείας . Ο ασθενής θα φύγει την μεθεπόμενη μέρα από το χειρουργείο με καθετήρα ο οποίος αφαιρείται σε επτά μέρες.

Αν πρόκειται για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη τότε με την προϋπόθεση ότι ο προστάτης δεν είναι πολύ μεγάλος , δεν είναι πάνω από 110 κ.εκ. τότε η μέθοδος TURIS της εταιρείας Olympus, είναι η μέθοδος εκλογής . Ο ασθενής μένει ένα βράδυ στην κλινική και φεύγει την επομένη . Δεν υπάρχει πόνος , δεν υπάρχει αιμορραγία – δεν χρειάζεται μετάγγιση αίματος – ο ασθενής φεύγει την επομένη έχοντας κάνει μια βαρεία επέμβαση με έναν εύκολο τρόπο.

Για περισσότερες και εκτενέστερες πληροφορίες δείτε στην σελίδα του προστάτη στην ιστοσελίδα του Ουρολόγου Χειρουργού κου Μαυρίδη Ανδρέα.

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης