Τι είναι η Προστατίτιδα

Απρίλιος 2, 2021
xeirourgos ourologos andreas mavridis thessaloniki

Προστατίτιδα είναι η φλεγμονή στον προστάτη , συνήθως εξ’ αιτίας της παρουσίας μικροβίων σ’ αυτόν . Ο ασθενής παρουσιάζει έντονα συμπτώματα όπως , συχνοουρία , καύσο κατά την ούρηση , επώδυνη ούρηση , δυσκολία στην ούρηση , κακουχία , διακοπτόμενη ούρηση και κάποιες φορές πυρετό . Όταν υπάρχει πυρετός τότε αυτός είναι υψηλός με ρίγος . Σε κάποιους ασθενείς που έχουν μεγάλο προστάτη μπορεί να παρουσιασθεί και επίσχεση ούρων . Η προστατίτιδα συνοδεύεται πάντα με άνοδο της τιμής του PSA Tot .

Όταν η πάθηση παρουσιάζεται ξαφνικά και έχει όλα τα παραπάνω ‘’ θορυβώδη ‘’ συμπτώματα τότε είναι Οξεία Προστατίτιδα.

Η χρόνια Προστατίτιδα είναι μια κατάσταση φλεγμονής του προστάτη , που παρουσιάζεται με πιο ήπια συμπτώματα αλλά το ίδιο πολύ ενοχλητικά . Χαρακτηριστικό της ο επίμονος πόνος στην βάση του πέους ή αλλιώς πίσω από τους όρχεις . Επίσης παρόντα είναι τα προαναφερθέντα συμπτώματα της Οξείας κατάστασης , σε μικρό η μεγάλο βαθμό.

Η αντιμετώπιση γίνεται μέσω αντιβιοτικής αγωγής μετά από εξετάσεις όπου ανευρίσκεται το μικρόβιο και δίδεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Για περισσότερες και εκτενέστερες πληροφορίες δείτε στην σελίδα του προστάτη στην ιστοσελίδα του Ουρολόγου Χειρουργού κου Μαυρίδη Ανδρέα.

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης