Τι είναι το Ουρεόπλασμα;

Απρίλιος 13, 2021
sexoualika-description

Βρέθηκε στην καλλιέργεια των ούρων, του κολικού υγρού. ή στην καλλιέργεια του σπέρματος Ουρεόπλασμα.

Το Ουρεόπλασμα ( Ureaplasma urealiticum ) είναι ένας μικροοργανισμός που ανήκει στα μυκοπλάσματα . Το βρίσκουμε στα σεξουαλικά ενεργά άτομα σε ποσοστό 60% με 70% .

Μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή . Τις περισσότερες φορές άνδρες και γυναίκες το φέρουν χωρίς να έχουν κάποια συμπτώματα . Όταν κάνει συμπτώματα τότε:

Στους άνδρες προκαλεί ουρηθρίτιδα δηλαδή φλεγμονή της ουρήθρας με πόνο και τσούξιμο, ορχεοεπιδιδυμίτιδα δηλαδή διόγκωση και φλεγμονή του όρχι που συνοδεύεται με πόνο και Προστατίτιδα.

Στις γυναίκες συχνά συνυπάρχει με άλλης αιτιολογίας κολπίτιδες , από κοινά μικρόβια ή από μύκητες . Μπορεί να προκαλέσει τραχηλίτιδα , ενδομητρίτιδα , σαλπιγγίτιδα και ουρηθρίτιδα . Η μόλυνση στις γυναίκες που εγκυμονούν μπορεί να ευθύνεται για αυτόματη αποβολή και πρόωρο τοκετό .

Η θεραπεία γίνεται με χρήση αντιβιοτικών. Πιο σημαντική από την θεραπεία όμως είναι ,ειδικά σ’ αυτού του είδους τις μολύνσεις, η πρόληψη με την χρήση προφυλακτικού .

Για περισσότερες και εκτενέστερες πληροφορίες δείτε στην σχετική σελίδα για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην ιστοσελίδα του Ουρολόγου Χειρουργού κου Μαυρίδη Ανδρέα.

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης